Útulok pre psov bude na mestskom pozemku na Košickej ulici

29.03.2012 Prešov

Prešov 29. marca (TASR) - Ochrancovia zvierat z Prešova, ktorí už dlhší čas upozorňujú na skutočnosť, že v meste chýba útulok pre psov, sa dočkali. Radnica už niekoľko mesiacov hľadá priestory pre tento účel a nakoniec sa jej to podarilo na Košickej ulici v areáli bývalého záhradníckeho a sadovníckeho podniku.
Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že radnica podpísala s Občianskym združením Priatelia zvierat (OZ) zmluvu o výpožičke priestorov na dobu troch rokov. Účelom je zriadenie útulku pre opustených či týraných psov. Kľúče od areálu dnes primátor Pavel Hagyari odovzdal zástupkyni OZ Daniele Stašekovej.
OZ sa bude spolupodieľať na veterinárnej starostlivosti o psov a spolupracovať s Mestskou políciou v Prešove a Veterinárnou klinikou. Cieľom je vytvoriť podmienky pre psov, hľadanie náhradných domovov pre tieto zvieratá a zvyšovať povedomie o ochrane zvierat najmä u detí.
"S Priateľmi zvierat sme hľadali riešenie, po určitej dobe sme im navrhli tieto priestory. Nechali sme ich vyčistiť s tým, že členovia združenia ich upravia podľa svojich potrieb. Samozrejme, že sa budeme snažiť im pomáhať," konštatoval Hagyari.
Tento areál je sčasti prenajatý. Pri kontrole mesto našlo priestory, ktoré sú nevyužívané a mohli by spĺňať podmienky na tento účel, druhá časť by mala slúžiť skaterom a inlinistom.
"Sme veľmi radi, že mesto našlo priestory, teraz je potrebné ich sprevádzkovať, verím, že sa nám to podarí. Prevádzka by mohla byť spustená do mesiaca. Zariadenie chceme financovať zo sponzorských darov, projektov a z 2% z daní," uzavrela Stašeková.
 

Vyberte región

mark